کوفته برنجی با چاشنی سبزیجات

کوفته برنجی با چاشنی سبزیجات
مواد لازم:
لپه: نصف پیمانه
برنج: یک پیمانه
تخم مرغ: 3 عدد
پیاز: یک عدد
پیازچه: 3 تا 4 عدد
گوشت چرخ کرده: نیم کیلو
جعفری: 3 قاشق ساطوری شده
مرزه: 2 قاشق ساطوری شده
ترخون: 2 قاشق ساطوری شده
روغن: نصف پیمانه
آبلیمو: نصف پیمانه
زعفران: به اندازه کافی
نمک و فلفل: به اندازه کافی
زردچوبه: به اندازه کافی
رب: 2 قاشق غذا خوری
سیر: 2 حبه
آلو: به میزان لازم
روش تهیه:
لپه ها را بشویید و با 2 لیوان آب و اندکی نمک روی شعله گاز قرار داده و اجازه دهید به مدت نیم ساعت بجوشد، سپس آنها را آبکشی کنید و کنار بگذارید. برنج را نیز طبق روال همیشه دم کندی و آن را نیم پخت کرده و آبکشی کنید.
در این حالت پیاز را رنده کنید و آن را با گوشت چرخ کرده و سبزی های ساطوری شده، لپه و برنج نیمه پخته مخلوط کنید. تخم مرغ ها و نمک و ادویه را متناسب با ذائقه تان به این مخلوط اضافه کنید و آن را خوب ورز دهید، سپس 3 تا 4 پیازچه ای که دارید را خرد کنید و با روغن تفت دهید و به آن رب گوجه، تعدادی آلو و 2 لیوان آب اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید. برای طعم دار شدن این مایه می توانید از اویه، نمک و فلفل استفاده کنید. این مایه را تا حدی روی حرارت قرار دهید که غلیظ و خوشمزه شود. در این مرحله سراغ مخلوط گوشت بروید و از آن گلوله های کوچک درست کنید و در وسط هر کدام از آنها یک آلو قرار دهید.
گلوله ها را درون آب قابلمه بریزید و اجازه دهید خوب بپزند. در این حالت در قابلمه را باز بگذارید و نیم ساعت اجازه دهید بجوشد. در این مرحله زعفران را به غذا اضافه کنید و اجازه دهید آب کوفته ها آنقدر بجوشد تا یک پیمانه آب آن باقی بماند. روی کوفته ها را می توانید با زرشک و خلال بادام و سبزیجات ساطوری شده به ویژه جعفری و ترخون تزیین کنید.
منبع:
مجله مدیریت خانه
